Actes reivindicatius

Un 8M entre esport i lletres.

Aquest 8M hem volgut reivindicar dos àmbits en els que les dones encara estan lluny de poder desenvolupar les seves carreres professionals en igualtat de condicions que els homes. 
Poder compartir l’experiència de la Jessica Rodríguez, futbolista professional que ha voltat pel món fent el que més li agrada, i que en tornar a Espanya s’ha trobat amb la crua realitat que ens envolta, ens ha fet mirar cara a cara els mecanismes dels quals en fa ús el patriarcat per mantenir-nos allunyades dels llocs estratègics a on es concentra el poder. La seva sinceritat i el seu optimisme, ens han permès conèixer de prop els entrebancs i les barreres que les dones esportistes es troben en el seu dia a dia.


En el taller de pràctica filosòfica feminista, vam fer un recorregut per la història de les dones que han estat silenciades, violentades, o senzillament eliminades del record i la memòria de la humanitat. Repudiades, ridiculitzades i sotmeses a la paraula dels homes, sempre hi han hagut dones que, independentment del moment específic de la seva existència, han estat molt per sobre del què la societat havia planejat per a elles.


Gràcies a totes les persones que han compartit amb nosaltres aquests moments tan especials, tant sorors, i tan gratificants. Ens heu ajudat a créixer, i esperem que continuem plegats aquest camí cap a la nostra Sorotopia.