Actes reivindicatius

26 de Gener, 11:00 hores. Plaça de la Porxada, Granollers Un violador en tu camino.

El 26 de gener de 1641 va tenir lloc la batalla de Montjuïc, on les tropes catalanes aliades amb França van obtenir una victòria contundent davant l’exèrcit hispànic.
El 26 de gener de 1939, les tropes feixistes entraven a Barcelona per l’Avinguda Diagonal, iniciant una època de foscor a la ciutat catalana.
El 26 de gener de 2020 és la data que hem triat per portar a terme un acte reivindicatiu que s’ha estès arreu del planeta, i que volem que impregni de sororitat la ciutat de Granollers.

Les dones som les protagonistes d’una escenografia en què farem visible l’enorme opressió que un sistema patriarcal com el nostre, exerceix no només sobre les dones, sinó sobre tots aquells i aquelles que no encaixen amb els rols de gènere establerts per la societat.

Us convidem a unir-vos al canal de telegram  aquí, a on hi serà tota la informació actualitzada.
També ens podeu seguir a les xarxes per poder estar informades.

Juntes som més fortes, unides som invencibles.

el violador eres tu
la culpa no era mia

22 de Desembre. Un violador en tu camino.

Companyes,
Us convoquem el diumenge 22 de desembre a la plaça de l’església de La Garriga per tal de realitzar la performance internacionalista no mixta “Un violador en tu camino” en català. Entonem aquests versos en solidaritat amb les nostres companyes xilenes i com a denúncia a la violència masclista de patriarcat.

Ens trobarem el dia 22 de desembre a les 10’30 a la plaça de l’església per fer un primer assaig i realitzarem la performance final a les 11’30 h.

Aquí teniu el vídeo de la performance que el col·lectiu Ortiga de Vic va fer diumenge 8 de desembre

Porteu alguna cinta negra per tapar-vos els ulls i convideu a venir a totes les dones, nenes, trans que estiguin interessades a participar-hi.

Aquí us podeu descarregar la lletra de la cançó.

Sorotopia s’agermana amb les companyes de la Garriga, i s’afegeix a aquesta iniciativa popular. Enllaç de l’event a Facebook.

Juntes som més fortes, unides som invencibles.

25 de Novembre. Dia Internacional contra la Violència Masclista.

El Centre per a la Igualtat i Recursos per a Dones, amb la col.laboració de la Taula d’Igualtat de Gènere de Granollers, ha organitzat un acte en què podrem gaudir de l’actuació de Dones de Blanc, grup d’expressió corporal contra la violència vers les dones.

La Taula d’Igualtat de Gènere de Granollers portarà a terme la lectura del manifest, i Sorotopia hi serà a la Plaça de la Porxada, amb un estand informatiu, present abans i després de l’acte, que es portarà a terme a les 12:00h del migdia.

Ens agradaria poder compartir amb la ciutadania el nostre projecte, que acaba de néixer a Granollers, i el qual esperem que encoratgi a tothom a formar-ne part.

Us esperem a tots i totes a la Plaça de la Porxada!