Presentació

Ángela Luque

Càrrec: Tresorera

Granollerina, fa divuit anys que està vinculada laboralment a la gestió de recursos humans. La seva experiència en el tracte amb persones de perfils diversos la converteix en una dona assertiva, empàtica, pragmàtica i altament implicada en la millora de les condicions de vida de la gent del seu entorn.

l’Ángela prové d’una família en què la sororitat ha estat el pilar bàsic que ha sostingut les dinàmiques relacionals. Va incorporar des de ben petita a través d’una educació molt sensibilitzada amb les necessitats de les dones, la importància de crear lligams reals que ajudin a altres dones a trobar el seu camí. En un món patriarcal, l’Ángela ha gaudit d’un entorn familiar respectuós, igualitari i soror. La seva perspectiva del món és la d’un espai que s’ha de millorar amb el dia a dia i la feina ben feta.

Va ser a través de la Franchesca, (familiar directa) que es va interessar per l’activisme social, i pel feminisme en particular. Per a ella el feminisme és una via d’aprenentatge que l’ha ajudat a estructurar la seva vida, i dirigir-la cap allà on només les dones fortes i valentes volen anar… cap a la incertesa.

Dia a dia aprèn a escoltar i respectar les seves necessitats, i a identificar les de les dones del seu entorn per intentar ajudar-les en el seu camí.

La frase que la defineix…“No hay barrera, cerradura ni cerrojo que puedas imponer a la libertad de mi mente” (Virginia Woolf)


Franchesca Rodríguez

Càrrec: Secretària.

Granollerina, analista de laboratori (Química) Actualment forma part d’un departament de qualitat a on desenvolupa la seva carrera professional amb la ferma convicció de vèncer la por al fracàs i millorar dia a dia. La seva experiència laboral i personal l’han ajudat a construir un esperit resilient i combatiu. Fracassar t’ajuda a créixer.

Va fer la seva primera incursió en temes sobre Igualtat a través del sindicalisme, i arran d’aquesta experiència va voler experimentar i aprendre sobre feminisme a través de l’activisme social. Després d’adquirir experiència i construir la seva pròpia visió amb perspectiva de gènere, va decidir engrescar-se en el projecte de Sorotopia, amb el convenciment que el lligam que s’estableix entre les dones s’ha de construir desde d’empatia, la comprensió i l’ajuda mútua. Si una dona t’allarga la mà, agafa-la ben fort i endavant!

Durant la seva trajectòria ha conegut gent molt compromesa en l’activisme i en la Igualtat, que l’han inspirat a no deixar d’aprendre. Veu els errors com a una oportunitat per créixer i millorar. El feminisme és per a ella una forma de viure, i creu en la coeducació com a mitjà de transformació social.

Els viatges i la connexió amb el propi cos són per a ella una via d’autoconeixement. El ball ha estat un aprenentatge incorporat amb què ha après a escoltar i respectar les seves necessitat, a desintoxicar-se de relacions nocives, i a saber el què havia d’apartar de la seva vida.

Les relacions que construeix, parteixen des de la confiança, el respecte i l’estima.

La frase que la defineix… Sigues tu sempre. No perdis la teva essència.


Eva Cuenca

Càrrec: Presidenta

Nascuda a L’Hospitalet de Llobregat, granollerina d’adopció des de fa quinze anys. Funcionària de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la seguretat pública, especialitzada en l’àmbit de la violència de gènere i relacions amb la comunitat. Estudiant d’antropologia social i cultural.

L’Eva va descobrir la importància del feminisme després de molts anys de lluitar en solitari contra injustícies i desigualtats, i després d’adonar-se que únicament a través de la unió entre dones és possible enderrocar el sistema patriarcal.

Entusiasta per naturalesa, amb la ferma convicció de construir una xarxa de sororitat real que ajudi a totes les dones a trobar el seu lloc al món, i a lluitar pels seus drets. Feminista, lluitadora i crítica amb un sistema que genera desigualtats, i contra el què s’ha de lluitar des de la ferma convicció de la transformació social des de l’arrel.

Creu en l’autodefensa feminista com a mitjà d’empoderament i de superació d’aquelles pors que han estat instaurades a la ment de les dones a través de la socialització patriarcal. Vinculada al món de l’esport i de les arts marcials, cerca estratègies que ajudin a les dones a trencar les barreres de les seves pors.

Frase que la defineix… Que nada nos defina. Que nada nos sujete. Que sea la libertad nuestra propia sustancia (Simone de Beauvoir)

Junta de Sorotopia